Tuesday, 30 April 2013

Bio Essence Bird Nest & Spring water

Assalamualaikum...

Kali ni, saya nak share dengan gadis gadis diluar sana produk apa yang saya guna untuk pembersih muka(facial wash). Okay bagi perempuan, muka ni kena jaga. Kalau boleh taknak nampak muka berminyak or maybe some girls taknak muka berjerawat. And yang paling saya tahu, semua orang nk putihkan muka.

So the product that I use is Bio Essence. Bagi saya, Bio Essence ni elok. Tapi bagi orang lain mungkin takut nak try produk baru. Its okay. Its your choice. Your face.

Saya nak bagi satu tip la. Saya tahu semua orang nak putihkan kulit. Tapi kalau muka awak berminyak or berjerawat ke, jgn pilih facial wash untuk whitening. Hilangkan dulu jerawat or minyak dimuka, barulah kita boleh beli facial wash untuk memutihkan muka. Tapi kalau korang taknak ikut cadangan saya, its ok.


Bio Essence whitening cleanser(birds nest) RM23(kalau tak silap saya)

Saya suka pakai facial wash Bio Essence. Selalunya kalau saya pakai produk lain, muka rasa macam tegang gila lepas basuh. Tapi yang ni takde pun. Lepas tu selalunya orang pakai toner lepas cuci muka. Tapi saya jarang or kadang kadang takpakai. Saya cuma pakai facial wash. Moisturizer(pelembab muka) pun saya tak pakai. Tapi kalau kulit betul betul kering baru saya pakai. Selalunya moisturizer yang saya pakai is Clean&Clear. Jadi kalau kulit muka korang kering, memang kena pakai moisturizer okay?

Bio Essence Spring water RM19.90 (ni yang kecik punya)

Yang ni produk baru Bio Essence. Benda ni ada banyak fungsi. Boleh pakai untuk badan, rambut, and of course muka. Sebelum saya pakai make up, saya spray bio spring water ni dekat muka. And kalau muka rasa mcm mengantuk ke apa, boleh je spray walaupun awak pakai make up. Kalau korang rasa rambut korang kering, spray juga dekat rambut. Kalau nak tahu apa lagi fungsi benda ni, search lah dekat google.

Okay itu sahaja untuk post kali ini :-) Kalau korang nak saya share benda lain, bagitahu k? Hihihi salam and have a nice day.


Kbai semua and Assalamualaikum

3 comments:

Dhiya Wardah said...

kak sara : :) saya baru balek dari Guardian ..saya tanya dia pasai Bio Essence Spring water ,dia kata untuk muka ..hummhh ..betol ka boleh buat untuk rambut kering ?..sebab saya mmg nak beli benda nh ..

Anonymous said...

sy pun cm awk jgk.. pkai cleanser n bio spring water tu je..ok smpai skrg... stju3..

Anonymous said...

kepada sesiapa yang nk try produk ni sy ada nk letgo trial pack + Nutri-Collagen & Whitening Cleanser 130g hanya RM35.00 shj. sangat murah...free postage..call/sms wani 0196068483